Consorci del Parc Fluvial del Llobregat

paisatge del parc fluvial
Consorci Parc Fluvial
Notícies / Matinal els boscos i la seva regeneració després dels incendis de la mà d’Esteve Padullés, reconegut guia d’espais naturals
Matinal els boscos i la seva regeneració després dels incendis de la mà d’Esteve Padullés, reconegut guia d’espais naturals
29/05/2012
Lloc: Viladomiu Nou (Gironella)
El diumenge 17 de juny, el guia d'espais naturals Esteve Padullés organitzarà una matinal per introduir-nos al món dels boscos i explicar-nos com aquests es regeneren després d'haver patit un incendi.

El diumenge 17 de juny, el guia d’espais naturals Esteve Padullés organitzarà una matinal per introduir-nos al món dels boscos i explicar-nos com aquests es regeneren després d’haver patit un incendi.
La majoria dels processos de regeneració de boscos es realitzen de forma natural. Un procés molt lent que dura pràcticament tot un segle però també es regeneren boscos amb tasques de repoblació d’arbres. Ambdós casos, necessiten el seguiment d’experts en la matèria  per controlar les diferents fases de la regeneració.
Durant la matinal es visitarà un bosc proper a la colònia de Viladomiu Nou que va patir l’incendi del 1.994 i posteriorment va ser repoblat. Padullés mostrà les diferents intervencions que s’ han portat a terme a la zona devastada,  en quina fase de la regeneració forestal es troba i si han sigut efectives o no. 
La matinal començarà a les 9.30 h a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou, té una durada aproximada de 3h 30 m i un cost de 7 €. Menors de 7 anys gratuït. 
Es recomana  portar aigua, gorra i calçat adequat per caminar. 

Per a més informació i reserves: 
Consorci Parc Fluvial del Llobregat 
93 825 06 89 
infoparc@parcfluvial.cat 
http://www.facebook.com/parcfluvial
 

 
 
Consorci del Parc Fluvial - 938250689

Torre de l'Amo de Viladomiu Nou 08680 Gironella
Parc Fluvial a    

Qualitat Turística Logotip Berguedareserves Logotip Xatic Logo conformidad WAI Mapa web | Avís legal | Crèdits

    

Logotip Territori MaquisLogotip Diputació de Barcelona